Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko TASR
4. septembra 2023, 11:24
Čas čítania 0:43

Hamran označil výroky Fica o nelegálnych migrantoch za nepravdivé. Vysvetlil podrobnosti

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Uviedol tak počas tlačovej konferencie v pondelok 4. septembra 2023.

Prezident Policajného zboru Štefan Hamran počas tlačovej konferencie reagoval na obvinenia ohľadom nelegálnej migrácie zo strany Roberta Fica. Jeho tvrdenia označil za nepravdivé a zavádzajúce.

Policajný prezident taktiež uviedol, že Policajný zbor má zviazané ruky a nenaplnené kapacity, čo výrazne komplikuje ich prácu.

Šéf Smeru uviedol, že terajšia vláda „robí zo Slovenska základný tábor pre nelegálnu migráciu“. Ako príklad poukázal na výrobnú halu vo Veľkom Krtíši, kde sa podľa neho nachádza približne 700 nelegálnych migrantov.

Fico neskôr na nedeľňajšej tlačovej konferencii Smeru-SD uviedol, že to, čo sa v súčasnosti deje v južných okresoch Slovenska, je zásadný obrat vládnej politiky a štátu voči nelegálnej migrácii.

„Robí všetko pre to, aby sa na územie Slovenska dostalo čo najviac migrantov,“ vyhlásil Fico, poukazujúc na to, že namiesto ochrany pred infiltráciou sa situácia rieši legalizáciou pobytu migrantov.

Fico tiež tvrdil, že riaditeľ Úradu hraničnej a cudzineckej polície Robert Gucký v súvislosti s touto témou odišiel do civilu, pretože mu vedenie polície neposkytlo podporu pri návrhoch riešení problémov s migráciou. Táto informácia však nie je pravdivá, Gucký sa dokonca zúčastnil na tlačovej konferencii. 

Správu budeme aktualizovať.

Domov
Zdieľať
Diskusia