Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
4. septembra 2023, 14:30
Čas čítania 0:40

Na východnom Slovensku už dostavali prvé nájomné byty. Za trojizbový byt tam mesačne zaplatia len pár stoviek

Kategória:
Ekonomika
Uložiť Uložené

Záujem o nájomné bývanie prejavujú nielen mladé rodiny, ale aj starší obyvatelia.

V obci Klokočov v Michalovskom okrese už odovzdali do užívania prvé nájomné byty. Nové bývanie v nich nájde až osemnásť rodín, nájom trojizbového bytu v nich neprekročí viac ako 300 eur mesačne, informuje RTVS.

V Klokočove dostavali dokopy štyri bytovky, v dvoch z nich už dokonca bývajú prví nájomcovia. Obec si však na ich dokončenie musela požičať viac, ako pôvodne plánovala. Vyššie náklady ovplyvnila inflácia a ceny energií, nakoniec tak presiahli hranicu milióna eur.

Záujem o nájomné bývanie je veľký

Na výstavbu prispel aj rezort dopravy a Štátny fond rozvoja bývania čiastkou 1,7 milióna eur. Napriek vyšším výdavkom sú však s nájomnými bytmi v obci spokojní. Záujem o ne prejavujú nielen mladé rodiny, ale aj starší obyvatelia.

„Stále je to len prínos pre obec, tým, že máme zvýšený počet obyvateľov, zvýši sa nám aj výnos podielových daní, zvýši sa nám príjem za nájomné, ktorý nám pomôže pri splácaní úveru,“ priblížila starostka obce Monika Hudáčková.

Žiadosti o nájomné bývanie podľa samosprávy naďalej pribúdajú, a tak plánuje výstavby ďalších bytoviek.

Slováci prejavili o nájomné byty v obci Klokočov veľký záujem. Samospráva v budúcnosti plánuje vystavať ďalšie takéto bytovky.
Slováci prejavili o nájomné byty v obci Klokočov veľký záujem. Samospráva v budúcnosti plánuje vystavať ďalšie takéto bytovky. Zdroj: TASR/Miroslava Mlynárová
Domov
Zdieľať
Diskusia