Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
6. septembra 2023 o 10:12
Čas čítania 0:41

Slovák na rozlúčke so slobodou v Brne zhodil turistu z hradieb, obvinili ho z pokusu o vraždu. Namiesto svadby sedí vo väzbe

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Polícia obvineného muža zadržala, momentálne sa nachádza vo väzbe.

Tridsaťšesťročný Slovák skončil po búrlivej rozlúčke so slobodou v policajnej cele. Vo väzbe skončil po tom, čo v Brne z hradieb hradu Špilberk zhodil nemeckého turistu. Česká polícia ho už stihla obviniť z pokusu o vraždu, informuje český portál Novinky.cz

K incidentu došlo v piatok 1. septembra. Podľa denníka Právo sa skupina mužov pohybovala po hradbách Špilberku, kde sa stretla s dvadsaťštyriročným nemeckým turistom. Ten na hradbách v čase incidentu sedel a telefonoval. 

„Došlo medzi nimi ku krátkej konverzácii, ktorá nakoniec vyvrcholila tým, že Slovák do Nemca vrazil a zhodil ho z hradieb,“ uviedol pre denník Právo zdroj oboznámený s vyšetrovaním. 

Turista po páde skončil na operačnej sále

Nemecký mladík spadol z výšky približne šiestich metrov. Záchranári ho po prvotnom ošetrení prepravili do Fakultnej nemocnice Brno, kde musel podstúpiť operáciu. Jeho stav je už však stabilizovaný, uviedla hovorkyňa nemocnice Veronika Plachá.

Obvinený Slovák sa momentálne nachádza vo väzbe, o ktorej rozhodol brniansky súd. V prípade, že ho súd uzná za vinného, mu hrozí trest odňatia slobody v rozmedzí od 10 do 18 rokov.

Slovák počas rozlúčky so slobodou zhodil z hradieb českého hradu Špilberk nemeckého turistu. Teraz čelí obvineniam z pokusu o vraždu.
Slovák počas rozlúčky so slobodou zhodil z hradieb českého hradu Špilberk nemeckého turistu. Teraz čelí obvineniam z pokusu o vraždu. Zdroj: Wiki Commons/Paul Korecky
Domov
Zdieľať
Diskusia