Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Radka Klučárová
8. septembra 2023, 18:45
Čas čítania 0:35

FOTO: V sklade pardubického Kauflandu našla inšpekcia trus, špinu aj živého hlodavca. Okamžite časť zatvorila, no došlo k náprave

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Obchodný reťazec po zásahu inšpekcia podnikol kroky k okamžitej náprave situácie.

Inšpektori českej Štátnej poľnohospodárskej a potravinárskej inšpekcie skontrolovali supermarket Kaufland v Pardubiciach, no v sklade ich čakalo nepríjemné prekvapenie. V priestoroch, kde maloobchodná prevádzka skladuje svoje produkty, našli špinu, myší trus aj živého hlodavca. Informovala o tom SZPI na Facebooku.

Sklad nespĺňal základné hygienické požiadavky

Potraviny v tomto prípade supermarket skladoval v otrasných podmienkach v špine a medzi hlodavcami. „Inšpektori SZPI našli v skladoch stopy po hlodavcoch – išlo o výskyt myšieho trusu a živého hlodavca. Na mieste sme našli aj kontaminovanú podlahu a police. V priestoroch skladu potravín neboli splnené základné hygienické požiadavky na uvádzanie potravín na trh,“ konkretizovala inšpekcia.

Vzhľadom na nevhodné hygienické podmienky inšpektori časť skladu zatvorili a zakázali jeho používanie. Obchodný reťazec však okamžite podnikol kroky na nápravu. Podľa informácií portálu tn.cz totiž inšpekcia hneď nasledujúci deň povolila jeho otvorenie. „Prijali sme nadštandardné opatrenia, aby sa spomínaná situácia v budúcnosti už neopakovala,“ upresnila hovorkyňa Kauflandu Renata Maierlová.

Späť
Zdieľať
Diskusia