Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
8. septembra 2023, 21:05
Čas čítania 0:37

USA pošlú slovenským colníkom milióny eur. Zainvestovať sa rozhodli do ochrany našej východnej hranice

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ľudské a finančné zdroje Slovensku poskytnú ministerstvá zahraničných vecí a vnútornej bezpečnosti Spojených štátov.

Spojené štáty americké prispejú sumou 3,6 milióna dolárov na výcvik a vybavenie na ochranu východnej hranice. Projekt pomôže chrániť slovenskú hranicu pred nezákonným pohybom zbraní, drog, kontrabandu a ľudí. Zároveň podporí zákonný vstup a výstup a zákonný obchod. Informovalo Veľvyslanectvo USA na Slovensku.


„Počas nasledujúcich dvoch rokov Spojené štáty poskytnú slovenským inštitúciám výcvik a dodajú dôležité vybavenie, aby zlepšili ich schopnosť chrániť hranice,“ povedal veľvyslanec USA na Slovensku Gautam Rana. Dodal, že posilnenie bezpečnosti hraníc je nevyhnutné pre bezpečnosť, hospodársku prosperitu a národnú suverenitu Slovenska.


Zástupcovia oboch krajín budú spoločne realizovať sériu výmen informácií a stykov, hodnotení spôsobilostí, workshopov a školení zameraných na budovanie kapacít vo Washingtone, Bratislave, Poprade, Košiciach, Sobranciach a ďalších mestách.

„Témy budú siahať od využitia analýzy údajov na posúdenie rizika vstupu osôb a tovaru na Slovensko až po implementáciu technológií a zariadení na odhaľovanie používania tunelov a dronov na hraniciach,“ priblížila ambasáda. Ľudské a finančné zdroje poskytnú ministerstvá zahraničných vecí a vnútornej bezpečnosti Spojených štátov.

cvičenie, hranica
Zdroj: TASR/Roman Hanc
Domov
Zdieľať
Diskusia