Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
9. septembra 2023, 12:15
Čas čítania 0:29

Putin zagratuloval diktátorovi Kim Čong-unovi k výročiu KĽDR. Žiada pevnejšie väzby so Severnou Kóreou

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Putin zároveň pripomenul, že bývalý Sovietsky zväz bol prvou krajinou, ktorá severokórejský režim uznala.

Ruský prezident Vladimir Putin v sobotu zagratuloval severokórejskému vodcovi Kim Čong-unovi pri príležitosti 75. výročia vzniku KĽDR. Takisto žiadal pevnejšie väzby s touto krajinou vo všetkých oblastiach. TASR správu prevzala z agentúry AFP.


Putin Kimovi poslal správu, píše AFP s odvolaním sa na Kremeľ. Ruský prezident vyjadril presvedčenie, že prostredníctvom spoločného úsilia bude Rusko posilňovať vzájomné väzby s KĽDR vo všetkých oblastiach.


„To sa plne zhoduje so záujmami obyvateľov našich krajín a pomáha to zaistiť bezpečnosť a stabilitu na Kórejskom polostrove a v severovýchodnej Ázii,“ uviedol.


Putin zároveň pripomenul, že bývalý Sovietsky zväz bol prvou krajinou, ktorá severokórejský režim uznala. Kórejská ľudovodemokratická republika (KĽDR) oficiálne vznikla 9. septembra 1948. Jej najvyšším predstaviteľom sa stal Kim Il-song, starý otec súčasného lídra KĽDR Kim Čong-una.

Kim Čong Un Vladimir Putin
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia