Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
18. septembra 2023, 20:31
Čas čítania 0:43

Ceny pohonných hmôt na benzínkach opäť vzrástli. Mnohých vodičov zaskočí najmä cena nafty

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Prognózy analytikov nenaznačujú, že by sa zdražovanie malo v najbližších dňoch skončiť.

V úvode týždňa došlo k opätovnému zdražovaniu cien pohonných hmôt na čerpacích staniciach. Motoristi na slovenských cestách síce začiatkom minulého týždňa zaznamenali mierne zlacnenie palív, dlhodobé prognózy analytikov však upozorňovali na zdražovanie. K tomu došlo aj v pondelok 18. septembra.

Ceny benzínu sa dnes v Slovnafte vyšplhali až na hranicu 1,750 eura za liter pohonnej hmoty. Na čerpacích staniciach Shell túto hranicu cena benzínu nateraz neprekročila, ale motoristi dôvod na radosť nemajú. Na benzínkach spoločnosti Shell totiž benzín predávajú na úrovni 1,749 eura za liter pohonnej hmoty. V porovnaní s minulým týždňom tak ide o navýšenie o necelé 3 centy.

Nafta postupne dobieha ceny benzínu

V úvode týždňa došlo aj k navýšeniu ceny nafty. Na čerpacích staniciach Slovnaft ju vodiči natankujú v priemere za 1,733 eura za liter paliva. Za takú istú sumu ju natankujú aj motoristi na benzínkach spoločnosti Shell. 

Rozdiel medzi cenami nafty a benzínu je čoraz menší. Nafta v uplynulých týždňoch postupne dobieha vysokú cenovku benzínu.

Vysoké ceny palív podľa českého analytika Štěpána Křečka spôsobujú ceny na ropnom trhu. Viac o jeho prognóze sa môžeš dočítať v našom predošlom článku.

Domov
Zdieľať
Diskusia