Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
19. septembra 2023, 11:22
Čas čítania 0:46

NOVÉ DETAILY: Prečo obvinili Gučíka a ďalších? Mali spôsobiť škodu 74 miliónov, zaistili zlatú tehlu aj luxusné byty

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

NAKA zasahovala od skorých ranných hodín po celom Slovensku.

Policajný prezident Štefan Hamran na tlačovej konferencii zverejnil detaily o akcii Vírus, v rámci ktorej Národná kriminálna agentúra zasahovala na celom Slovensku.

Polícia 16. septembra vzniesla obvinenie voči 16 fyzickým a 2 právnickým osobám. NAKA začala trestné stíhanie pre nákup predraženej obrannej technológie pre Vojenské spravodajstvo v rokoch 2013 až 2020, keď bola spôsobená škoda 74 miliónov eur. 

Zadržaných obvinili z obzvlášť závažného trestného činu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku a z obzvlášť závažnému zločinu legalizácie výnosu z trestnej činnosti. 

Podnikateľa Michala Gučíka obvinili z obzvlášť závažného zločinu legalizácie výnosov z trestnej činnosti. V prípade odsúdenia bývalému majiteľovi TA3 a ďalším hrozí trest odňatia slobody 12 až 20 rokov. 

Polícia obvineným zaistila majetok v hodnote niekoľko miliónov eur. Medzi zaistenými predmetmi bola zlatá tehla, mince aj fľaša škótskej v hodnote viac ako 26-tisíc eur. Zaistili aj niekoľko luxusných bytov. 

16. mája 2024, 15:00 Čas čítania 2:46 Kriminológ o atentáte na Fica: Prítomným seniorom sa nedá vyčítať to, ako reagovali. Boli v strese a pod tlakom Kriminológ o atentáte na Fica: Prítomným seniorom sa nedá vyčítať to, ako reagovali. Boli v strese a pod tlakom

Prokurátor Ondrej Repa objasnil, ako prebiehala korupcia, ktorej sa obvinení dopustili. Spoločnosti, s ktorou vojenskí tajní obchodovali, štát vopred zaplatil 200 miliónov eur. Nákup však stál menej, pričom firma rozdiel 74 miliónov štátu nevrátila. „Je tu dané podozrenie z nehospodárneho a neefektívneho nakladania s verejnými prostriedkami, ktoré v konečnom dôsledku končia v súkromných rukách,“ priblížil. 

Domov
Zdieľať
Diskusia