Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
20. septembra 2023 o 9:46
Čas čítania 0:51

Slovákom predávali falošné Louis Vuitton kabelky: V tomto meste zakročila finančná správa, rozdá mastné pokuty

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Trnavská colná polícia zaistila v galantskej predajni 66 falošných kabeliek.

Falošné kabelky svetovej značky zaistili ozbrojení príslušníci finančnej správy z Colného úradu (CÚ) Trnava v jednej z predajní v Galante. Škoda, ktorá by vznikla predajom týchto falzifikátov ako originálnych výrobkov, bola zástupcom majiteľa ochrannej známky vyčíslená na 120-tisíc eur. O prípade informovala hovorkyňa CÚ Iveta Zlochová.

Ozbrojení príslušníci finančnej správy z Veľkého Medera, ako uviedla, pri kontrole dodržiavania predpisov o duševnom vlastníctve našli v prevádzke v centre Galanty kabelky, ktoré sa už na prvý pohľad líšili od originálov. Vzhľadom na ich celkové vyhotovenie, materiál a predajnú cenu nadobudla hliadka podozrenie, že ide o napodobeniny svetoznámej značky.

Preto zaistili 66 kusov, pri ktorých vzniklo podozrenie z falšovania ochrannej známky Louis Vuitton. Svoje podozrenie bezodkladne oznámili aj zástupcovi majiteľa ochrannej známky, ktorý potvrdil, že ide o napodobeniny.

Páchateľovi hrozia vysoké pokuty

Hovorkyňa upozornila, že osobe, ktorá porušila zákon o presadzovaní práv duševného vlastníctva colnými orgánmi, môže uložiť colný úrad pokutu od 3-tisíc eur do 67-tisíc eur podľa závažnosti a druhu porušenia. Za opakované porušenie uloží colný úrad pokutu až do výšky 135-tisíc eur.

21. augusta 2024 o 16:20 Čas čítania 4:30 Obchádzanie sankcií voči Rusku? Slovenský vývoz do viacerých krajín sa po začiatku vojny zdvojnásobil Obchádzanie sankcií voči Rusku? Slovenský vývoz do viacerých krajín sa po začiatku vojny zdvojnásobil

„Výrobcovia napodobenín vymýšľajú rôzne triky, no sú isté znaky, ako rozpoznať originál od falzifikátu. V prvom rade je to miesto predaja. Napríklad tržnice, čínske e-shopy i menšie kamenné prevádzky rôzneho tovaru nie sú vo väčšine prípadov zárukou predaja kvalitného tovaru známych značiek,“ doplnila.

finančná správaIlustračný obrázok.finančná správafinančná správa
Zobraziť galériu
(5)
Domov
Zdieľať
Diskusia