Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
21. septembra 2023, 19:22
Čas čítania 0:29

Prvé mesto na Slovensku sľúbilo, že zatiaľ nebude pokutovať za parkovanie na chodníku. Zákaz začne platiť už o pár dní

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Tzv. chodníková novela by mala začať platiť od 1. októbra tohto roka. Mestská polícia v Šali však zatiaľ vodičov za parkovanie na chodníku neplánuje trestať.

Mestská polícia v Šali nebude okamžite po zavedení tzv. chodníkovej novely sankcionovať vodičov. Náčelník mestskej polície Peter Krokavec skonštatoval, že polícia rieši priestupky podľa ich závažnosti.


„Nemožno očakávať, že začneme vodičov sankcionovať okamžite po zavedení novely. V prvej fáze ich budeme upozorňovať a riešiť priestupky podľa ich nebezpečnosti,“ skonštatoval.


Novela zákona o parkovaní na chodníkoch spôsobuje podľa slov Miroslava Políčka, referenta dopravy a technických činností na Mestskom úrade v Šali, problémy viacerým slovenským mestám.

„Je možné, že zákon ešte bude modifikovaný pre nesúhlas aj iných miest. Zväčšenie parkovacích plôch na úkor zelene mesto nechce. Na nové parkovacie miesta treba financie,“ reagoval na otázky poslancov týkajúce sa prijatých opatrení počas zasadnutia mestského zastupiteľstva. Tzv. chodníková novela by mala začať platiť od 1. októbra tohto roka.

parkovanie na chodníku, auto
Zdroj: TASR/Pavol Ďurčo
Domov
Zdieľať
Diskusia