Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Florián Meričko TASR
22. septembra 2023, 11:50
Čas čítania 0:41

ZOZNAM: Kaufland okamžite sťahuje z predaja nebezpečné výrobky, môžu obsahovať kovové častice

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Výrobkov s iným dátumom exspirácie sa stiahnutie z trhu netýka.

Kaufland sťahuje z predaja niektoré tvarohové výrobky. Ide o preventívne opatrenie na ochranu spotrebiteľov, pričom dôvodom je potenciálne riziko kovových cudzích telies. Spoločnosť sa rozhodla uplatniť zásadu predbežnej opatrnosti a sťahuje z predaja všetky potenciálne dotknuté šarže.

Stiahnutie z trhu sa týka týchto výrobkov s dátumom minimálnej trvanlivosti (DMT) a identifikačnými značkami:

  • K-free lactose free, Nízkotučný tvaroh 200 g s dátumom spotreby do 5. 10. 2023,
  • K-free lactose free, Tvarohový výrobok s jogurtom 200 g s dátumom spotreby do 1. 10. 2023.

Spoločnosť s okamžitou platnosťou zastavila predaj dotknutých výrobkov. Výrobkov s iným dátumom exspirácie sa stiahnutie z trhu netýka.

Môžu obsahovať kovové častice

Dôvodom je možná prítomnosť kovových častíc v potravinách. Tie môžu pri konzumácii spôsobiť vnútorné zranenia, ako aj zranenia úst a hrdla. V tomto prípade alebo pri podozrení na vnútorné zranenia spoločnosť zákazníkom odporúča, aby sa okamžite poradili s lekárom a oznámili mu, že kontaminovaný výrobok spotrebovali.

25. apríla 2024, 13:30 Čas čítania 2:20 Toto sú zdravé a chutné potraviny, ktoré ti dodajú energiu Toto sú zdravé a chutné potraviny, ktoré ti dodajú energiu

Spoločnosť žiada ľudí, ktorí si vybrané výrobky zakúpili, aby ich nekonzumovali a znehodnotili alebo vrátili do obchodu. Peniaze zákazníkom Kaufland vráti aj bez pokladničného bloku.

obchod
Zdroj: Pixabay/Daniel Albany
Domov
Zdieľať
Diskusia