Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
27. septembra 2023 o 19:00
Čas čítania 0:46

Do agresívneho Slováka museli policajti viackrát vystreliť, aby ho spacifikovali. Zaútočil na nich nožom a nechcel sa vzdať

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Útočník už sedí vo väzbe.

Dunajskostredská polícia obvinila 38-ročného muža zo zločinu útoku na verejného činiteľa. Páchateľ v auguste nožom zaútočil na policajtov a odmietal sa vzdať, informujú policajti na sociálnej sieti. 

„Posádka RLP bola cez štátny sviatok, koncom augusta, vyslaná k pacientovi na domáce ošetrenie. Z dôvodu, že už v minulosti mali mať výjazd a komunikácia s mužom mala byť sťažená, záchranári si vyžiadali asistenciu policajnej hliadky. Policajti na mieste nadviazali s mužom komunikáciu, no z obavy, že bude hospitalizovaný do nemocnice, prestal s hliadkou komunikovať,“ informujú policajti.

Policajt na muža musel vystreliť

Agresívny muž v rodinnom dome na policajtov vytiahol nôž a hliadke sa vyhrážal zabitím. Policajti museli použiť slzotvorný plyn a varovný výstrel do podlahy. Ani toto muža neupokojilo a naďalej policajtov napádal. Jeden z policajtov na muža musel niekoľkokrát vystreliť. 

„Výstrely smerovali na ruku, v ktorej držal nôž, nohy a do brušnej dutiny. Ani po viacnásobnom zásahu sa muž nevzdal a na zemi kládol pri zákroku aktívny odpor.

Policajti ho nakoniec spacifikovali za použitia hmatov a chvatov, vyrazili mu nôž z ruky a založili mu putá,“ píšu na Facebooku.

Páchateľa obvinili a momentálne ho stíhajú vo väzbe. Úrad inšpekčnej služby policajný zákrok vyhodnotil ako opodstatnený.

Domov
Zdieľať
Diskusia