Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
29. septembra 2023, 7:59
Čas čítania 0:42

Gigant medzi operátormi vypína 3G sieť v týchto okresoch. Zákazníkom ponúka bezplatné riešenie situácie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Telekom vypína 3G sieť v dvoch okresoch. Zákazníkom ponúka bezplatný overovač, podľa ktorého zistia, či ich zariadenie a SIM karta podporuje kvalitnejšiu sieť.

Známy mobilný operátor Telekom vypína v okresoch Zlaté Moravce a Žarnovica 3G sieť. Telekom uvádza, že postupné vypínanie siete plánuje aj v ďalších okresoch. Dôvodom má byť uvoľnenie frekvenčného pásma na zlepšenie novších mobilných sietí, informuje portál Živé.sk.

„Telekom pristúpi k vypínaniu 3G siete v priebehu štvrtého kvartálu tohto roka vo viacerých vlnách. V úvodnej vlne boli určené na vypínanie 3G siete okresy Zlaté Moravce a Žarnovica,“ uvádza operátor. Spoločnosť sieť vypne 3. októbra. 

Telekom uvádza, že zákazníkom sprístupní overovač, ktorý zistí, či majú vymeniť SIM kartu, aby sa dokázali pripojiť na rýchlejšie siete. Overovačom zistia aj to, či majú zariadenie, ktoré podporuje 4G a 5G sieť. Klienti, ktorí majú nepodporovanú SIM kartu, môžu požiadať o bezplatné doručenie novej.

Zariadenie a SIM kartu si môžeš overiť tu.

Sieť obmedzuje viacero gigantov

Okrem Telekomu má 3G sieť obmedziť aj spoločnosť Orange. Klienti môžu očakávať vypnutie do konca tohto roka. „3G sieť bude celosieťovo prevádzkovaná do 31. decembra 2023. Samotné vypnutie 3G siete bude prebiehať postupne po jednotlivých lokalitách začiatkom roku 2024,“ informuje Alexandra Piskunová pre portál Živé.sk.

telekom
Zdroj: Telekom
Domov
Zdieľať
Diskusia