Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
29. septembra 2023, 18:28
Čas čítania 0:39

Rakúsky kancelár Karl Nehammer chudobným rodinám odkázal, aby sa stravovali v McDonalde. Pobúril tým verejnosť

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Nehammer rodičom s nedostatkom peňazí zároveň odporučil, aby viac pracovali.

Rakúsky kancelár Karl Nehammer výrokom o stravovaní chudobnejších rodín pobúril verejnosť. V médiách sa objavilo video, v ktorom rodičom s nízkymi príjmami odporučil, aby sa stravovali v McDonalde, píše portál Politico.

Nehammer sa v príhovore pozastavil nad tým, že niektorí rodičia svojim deťom nedokážu zabezpečiť teplú stravu. „Viete, aké je najlacnejšie teplé jedlo v Rakúsku? Nie je to zdravé, ale je to lacné. Hamburger v McDonalde stojí 1,40 eura, s hranolkami 3,50 eura. Naozaj niekto tvrdí, že žijeme v krajine, kde si rodičia nemôžu dovoliť jedlo pre svoje dieťa,“ povedal. Rodičom, ktorí nemajú dosť peňazí, zároveň odporučil, aby viac pracovali. 

Po jeho výrokoch sa okamžite strhla vlna kritiky. „Každý, kto hovorí, že v Rakúsku nikto nehladuje alebo nemrzne, nemá ani poňatia o skutočnej realite,“ povedal Michael Landau, šéf dobročinnej organizácie Caritas Austria. Podľa Doroty Sienkiewicz z organizácie pre zdravé stravovanie EuroHealthNet „je to tá najhoršia rada o zdraví, ktorú môžete komukoľvek dať“.

Domov
Zdieľať
Diskusia