Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
29. septembra 2023, 19:09
Čas čítania 0:34

Volkswagen hlási veľké prepúšťanie v jednej krajine. Plánuje vyhodiť tisíce zamestnancov

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Dôvodom je slabší predaj elektromobilov v Európe.

Nemecká automobilka Volkswagen hlási jeden problém za druhým. Na svetových trhoch vrátene najsilnejšej Číny eviduje prepad a podľa viacerých informácií sa vo firme schyľuje k ráznym krokom. Ako informuje Trend s odvolaním sa na ekonomický portál Bloomberg, Volkswagen už údajne začal s redukciou výroby vo viacerých podnikoch. 

Spoločnosť je na základe slabších výsledkov nútená znížiť produkciu a počet zamestnancov. Dôvodom je slabší nástup elektromobility aj inflácia. V Európe sa totiž nenaplnili prognózy predaja áut na elektrický pohon. Volkswagenu priťažila aj konkurenčná Tesla a lacnejšie čínske autá.

Prvé škrty postihli výrobu elektromobilov v Drážďanoch a v Emdene. Kritická je aj situácia v Zwickau, kde má spoločnosť najväčší závod na výrobu elektrických áut v Európe. Ešte pred pár mesiacmi sa hovorilo o navýšení výroby, dnes je však všetko inak. Veľké škrty a znižovanie stavov sa dotkne viac ako dvetisíc pracovníkov. Samotný automobilový koncern sa k spomínaným zmenám nevyjadril.

Volkswagen
Zdroj: TASR/Jakub Kotian
Domov
Zdieľať
Diskusia