Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
30. septembra 2023, 15:21
Čas čítania 0:37

Zrážka lode s veľrybou: zviera pri skoku plnou silou narazilo do rybárskej lode a prevrátilo ju, o život prišiel jeden muž

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Do plavidla s dĺžkou 4,8 metra veľryba narazila pravdepodobne pri skoku, čo spôsobilo jeho naklonenie a vymrštenie oboch mužov do vody.

Do rybárskej lode v Austrálii narazila veľryba. Plavidlo sa po zrážke s obrovským cicavcom naklonilo a obaja jeho pasažieri spadli do vody. Polícia dostala hlásenie o dvoch osobách vo vode po tom, čo našli opustenú loď plávajúcu vo vodách pri pobreží zhruba 14 kilometrov juhovýchodne od Sydney.


Voda vyplavila na breh jedného z mužov v bezvedomí, no pokusy o jeho oživenie boli neúspešné, uviedla vo vyhlásení polícia z austrálskeho štátu Nový Južný Wales. Druhého, 53-ročného muža ošetrili záchranári a do nemocnice ho previezli už v stabilizovanom stave.


Do plavidla s dĺžkou 4,8 metra veľryba narazila pravdepodobne pri skoku, čo spôsobilo jeho naklonenie a vymrštenie oboch mužov do vody. Polícia označila zrážku za „tragický incident“ a uviedla, že v prípade začala vyšetrovanie.


Pri pobreží Nového Južného Walesu možno každoročne pozorovať výskyt veľrýb rôzneho druhu vrátane vráskavca dlhoplutvého. Počas zimných mesiacov v Austrálii mieria na sever do teplejších hniezdísk a vracajú sa na juh medzi septembrom a novembrom.

veľryba
Zdroj: worldanimalfoundation.org
Domov
Zdieľať
Diskusia