Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
2. októbra 2023, 15:52
Čas čítania 0:30

Prvé slová Fica s poverením od prezidentky: Nebude to ľahké, ale urobíme všetko pre to, aby vláda vznikla

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Šéf Smeru si v pondelok 2. októbra prevzal poverenie na zostavenie vlády od prezidentky Zuzany Čaputovej.

Predseda Smeru-SD Robert Fico má na zostavenie vlády 14 dní. Oznámil to v pondelok po tom, čo si ako šéf víťaznej strany sobotných (30. 9.) parlamentných volieb prevzal poverenie na zostavenie vlády od prezidentky Zuzany Čaputovej.

„Nebude to ľahký proces, ale urobíme všetko pre to, aby vznikla vláda Slovenskej republiky,“ uviedol Fico. Nechcel oznamovať, v akom poradí bude s ďalšími stranami rokovať.

V pondelok sa hlava štátu okrem Fica stretne aj s predsedom hnutia Progresívne Slovensko Michalom Šimečkom. V utorok (3. 10.) bude rokovať s predsedom strany Hlas-SD Petrom Pellegrinim. V nasledujúcich dňoch budú pokračovať stretnutia s ďalšími lídrami.

Do parlamentu sa celkovo dostalo šesť strán a hnutí a jedna koalícia. S podporou 22,94 percenta hlasov zvíťazil Smer-SD, čo mu prinieslo 42 kresiel v Národnej rade SR.

Na snímke predseda strany SMER-SD Robert Fico sa rozpráva s novinármi po prijatí prezidentkou SR Zuzanou Čaputovou v Prezidentskom paláci 2. októbra 2023 v Bratislave.
Na snímke predseda strany SMER-SD Robert Fico sa rozpráva s novinármi po prijatí prezidentkou SR Zuzanou Čaputovou v Prezidentskom paláci 2. októbra 2023 v Bratislave. Zdroj: TASR - Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia