Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
7. októbra 2023, 17:46
Čas čítania 0:30

Poisťovňa ti preplatí časť výdavkov na zubára. Toto však musíš splniť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Aj týmto spôsobom poisťovne motivujú klientov do preventívnych prehliadok.

Občania na Slovensku majú právo žiadať od poisťovne príspevok na zubára – takzvaný zubný benefit. Podmienkou je však absolvovanie preventívnej prehliadky u všeobecného lekára do 90 dní od podania žiadosti. Na špecifickú podmienku upozornil portál Aktuality.sk, ktorého redaktorka Martina Beňová prišla na tento zádrh vlastnou skúsenosťou.

„Poisťovňa ma informovala, že som neabsolvovala preventívku u všeobecného lekára do 90 dní od podania žiadosti, a preto moju žiadosť zamietla,“ objasnila novinárka, ktorá je klientkou poisťovne Dôvera. 

Zubný benefit sa vzťahuje na klientov všetkých poisťovní, ktorým sa podarí splniť požadované podmienky. Žiadosť o zubný benefit však bola podľa informácií portálu v minulom roku zamietnutá vyše 200 000 pacientom, ktorí nesplnili podmienky. Tie si stanovujú poisťovne individuálne. Na podmienke preventívnej prehliadky u všeobecného lekára sa však zhodujú všetky tri poisťovne, ktoré fungujú na Slovensku.

Zubár
Zdroj: TASR/Martin Baumann
Domov
Zdieľať
Diskusia