Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
8. októbra 2023, 8:28
Čas čítania 0:35

Streľba vo Viedni: zranené sú štyri osoby, podozrivých zatkla polícia

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Zo streľby sú podozriví štyria ľudia, traja z nich pochádzajú z Bosny a Hercegoviny.

Štyria ľudia utrpeli zranenia počas streľby, ku ktorej došlo v sobotu neskoro večer na jednej z viedenských ulíc. Páchatelia ušli z miesta činu na autách a polícia neskôr zadržala štyroch podozrivých. 

Viedenská polícia na platforme X (bývalom Twitteri) napísala, že streľba vypukla na ulici Floridusgasse vo štvrti Floridsdorf, nachádzajúcej sa v severnej časti rakúskej metropoly. Strelné poranenia podľa nej utrpeli štyria ľudia. Závažnosť ich zranení však nešpecifikovala.
Rakúska tlačová agentúra APA uviedla, že polícia v súvislosti s prípadom zaistila dve autá, zrejme patriace páchateľom, a zatkla štyroch podozrivých, z ktorých traja sú občanmi Bosny. Bosnianskej národnosti sú i štyria zranení, uviedla polícia pre agentúru APA.


Do policajnej operácie sa zapojili aj príslušníci špeciálnych jednotiek Cobra a WEGA.
Podľa bulvárneho denníka Kronen Zeitung streľba zrejme súvisela s vojnou medzi zločineckými gangmi. Iné rakúske médiá naznačovali, že mohlo ísť o dôsledok rodinnej hádky. Polícia bezprostredne o pozadí celej udalosti neinformovala.

Domov
Zdieľať
Diskusia