Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
9. októbra 2023, 7:15
Čas čítania 1:09

VIDEO: Masaker na festivale v Izraeli. Hamas povraždil viac ako 260 ľudí, protiútoky v pásme Gazy si už vyžiadali stovky obetí

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Na území Izraela zahynulo minimálne 700 ľudí.

Najmenej 260 tiel objavili izraelskí záchranári na mieste, kde sa konal hudobný festival, na ktorý v sobotu ráno zaútočili palestínski militanti. Oznámila to v nedeľu večer izraelská záchranná služba ZAKA, informuje TASR podľa agentúr DPA a AP odvolávajúcich sa na izraelské médiá.

Militanti z Hamasu vtrhli v sobotu ráno na hudobný festival, ktorý sa konal neďaleko kibucu Re´im, a to pri hranici Izraela s pásmom Gazy. Následne začali strieľať na účastníkov. Podľa správ izraelských médií zároveň z miesta uniesli mnoho ľudí do pásma Gazy.

Svedkovia útoku ho opísali ako masakru. Na internete sa medzičasom objavili videozáznamy zachytávajúce účastníkov festivalu pri tom, ako zjavne utekajú pred streľbou. Festival sa konal na otvorenom priestranstve, takže sa podľa slov preživších nebolo veľmi kam ukryť. Mnohí návštevníci v panike naskakovali do svojich áut a pokúšali sa utiecť.

V pásme Gazy zahynulo najmenej 413 Palestínčanov

Najmenej 413 Palestínčanov bolo zabitých a ďalších 2 300 utrpelo zranenia pri odvetných izraelských útokoch na pásmo Gazy. Oznámilo to tamojšie ministerstvo zdravotníctva, píše TASR podľa správy agentúry DPA.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Izrael reagoval protiútokmi na rozsiahle útoky palestínskych militantov z hnutia Hamas na svojom území, pri ktorých zahynulo už prinajmenšom 700 ľudí, uvádzajú izraelské médiá, odvolávajúc sa na zdravotnícke zdroje.

Podľa posledných údajov izraelského ministerstva zdravotníctva zároveň pri útokoch utrpelo zranenia najmenej 2 243 ľudí. Izrael taktiež informoval, že palestínski militanti zajali a uniesli do pásma Gazy vyše 100 Izraelčanov. Takéto číslo potvrdil v nedeľu aj samotný Hamas.

Domov
Zdieľať
Diskusia