Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Radka Klučárová
10. októbra 2023, 18:13
Čas čítania 0:55

Progresívne Slovensko reagovalo na rozhodnutie Hlasu ísť do vlády s Ficom. Pellegrini sa podľa Šimečku vyhovára

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Predseda Michal Šimečka rozhodnutie strany Hlas vníma kriticky, rešpektuje ho však a sľubuje, že strana PS bude tvrdou opozíciou a strážcom demokracie v parlamente.

Predseda strany Progresívne Slovensko Michal Šimečka na tlačovej konferencii reagoval na vyhlásenie strany Hlas-SD a jej predsedu Petra Pellegriniho. 

Šimečka je presvedčený, že rozhodnutie strany Hlas ísť do vlády so Smerom a s SNS nebolo rozhodnutím jedného dňa. Podľa neho o ňom v strane boli presvedčení už skôr.

Argumenty Pellegriniho označil len za výhovorky. Aj keď jeho rozhodnutie vníma kriticky, rešpektuje ho a sľubuje, že strana PS bude spolu s ostatnými stranami tvrdou opozíciou a strážcom demokracie.

„Našim voličom chcem odkázať, že budeme napĺňať ich dôveru a mandát maximálne zodpovedne. Napriek tomu, že to budú ťažké časy a že vláda Roberta Fica nie je dobrá voľba pre Slovensko, som presvedčený, že to zvládneme a udržíme základné hodnoty, na ktorých Slovensko stojí,“ uviedol Šimečka a poďakoval sa za dôveru voličov.  

Hlas bude rokovať iba so Smerom a s SNS

Strana Hlas-SD dnes z rokovaní vylúčila ostatné strany. Predseda Peter Pellegrini na tlačovej konferencii oznámil, že sa na rozhodnutí rokovať so stranami Smer-SSD a SNS v strane zhodli jednohlasne.

19. apríla 2024, 17:00 Čas čítania 5:43 Europoslanec Hojsík: V europarlamente sa ma kolegovia pýtajú, či robíme zo Slovenska úplný „Orbánistan“ (Rozhovor) Europoslanec Hojsík: V europarlamente sa ma kolegovia pýtajú, či robíme zo Slovenska úplný „Orbánistan“ (Rozhovor)

Slovensko podľa Pellegriniho potrebuje stabilnú a zodpovednú vládu, ktorá bude pracovať pre ľudí. „Bol to slovenský volič, ktorý vo voľbách rozhodol o tom, že vyhrala strana Smer. Som presvedčený, že po 3,5-ročnom marazme potrebujeme vládu, ktorá bude riešiť priority ľudí,“ vyhlásil Pellegrini s tým, že neprichádzajú do úvahy ďalšie parlamentné voľby.

Zároveň dodal, že plne rešpektuje rozhodnutie voličov, ktorí si na premiérskom poste želajú Roberta Fica.

Michal Šimečka, Progresívne Slovensko
Zdroj: TASR/Pavol Zachar
Domov
Zdieľať
Diskusia