Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
11. októbra 2023, 16:48
Čas čítania 0:32

Z oceánu vytiahli posledné trosky stratenej ponorky Titan, ktorá implodovala pri Titanicu. Zrejme našli aj ľudské pozostatky

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Nájdené pozostatky teraz budú skúmať lekári.

Americká pobrežná stráž informovala, že v utorok 10. októbra z dna Atlantického oceánu vytiahla posledné pozostatky ponorky Titan. Pravdepodobne sa ich podarilo vytiahnuť aj s ľudskými pozostatkami. Lekári teraz budú pozostatky analyzovať, píše BBC.

Ponorka Titan sa stratila v nedeľu 18. júna na severe Atlantického oceánu. Počas svojej expedície mala doplávať k vraku Titanicu, ktorý sa nachádza v hĺbke zhruba štyroch kilometrov. Približne po hodine a 45 minútach plavby ponorka prestala komunikovať s kanadskou výskumnou loďou Polar Prince, ktorá ju sprevádzala.

V ponorke sa nachádzali generálny riaditeľ firmy OceanGate, ktorá ponorku Titan vlastnila, Stockton Rush, Shahzada Dawood a jeho syn Suleman Dawood, Hamish Harding a Paul-Henri Nargeolet.

Prvotné skúmanie príčin nehody odhalilo, že Rush v minulosti odignoroval viaceré bezpečnostné varovania. Americká pobrežná stráž informovala, že nehodu neustále preveruje a v budúcnosti v tejto veci plánuje viesť verejné vypočúvanie.

Miniponorka Titan tesne pod hladinou krátko pred začatím ponoru.
Miniponorka Titan tesne pod hladinou krátko pred začatím ponoru. Zdroj: OceanGate


 

Domov
Zdieľať
Diskusia