Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Samuel Valent
21. októbra 2023 o 7:15
Čas čítania 0:47

Farár v Česku deťom rozkopal halloweenske tekvice. Sú podľa neho symbolom satanizmu, tak ich musel zničiť

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Farár sa ku skutku priznal v liste, ktorý poslal starostovi.

V Česku došlo k nevídanému incidentu. Vandal deťom rozkopal halloweenske tekvice, ktoré spoločne vyrezali pred blížiacim sa Halloweenom. K činu došlo v českej obci Kurdějov na východe krajiny, informuje iDNES.cz.

Miestne rodiny s deťmi si uplynulú nedeľu spríjemnili voľné chvíle vyrezávaním halloweenskych tekvíc. Hotové tekvice následne vystavili v parku neďaleko miestneho kostola. Na druhý deň ráno však našli tekvice zničené, neznámy páchateľ ich rozbil na nepoznanie.

Tekvice vníma ako symbol satanizmu

Obyvatelia obce z činu začali podozrievať miestneho farára Jaromíra Smejkala, keďže tekvice v parku vystavili v blízkosti kostola. Farár sa k poškodeniu tekvíc priznal prostredníctvom listu, ktorý poslal miestnemu starostovi. V liste sa za svoje správanie ospravedlnil, no vysvetľoval v ňom, že tekvice musel zničiť, pretože podľa neho ide o symbol satanistického sviatku a zla.

Podľa slov farára sa Halloween zrodil ako protiklad blížiaceho sa Sviatku všetkých svätých. „Keďže som nemal poňatie o tom, že sa koná akcia s deťmi nazvaná Dýňování, konal som podľa svojej viery a povinnosti byť otcom, ochrancom zverených detí a duší a symboly som odstránil,“ uviedol v liste farár. V liste tvrdí, že by sa zachoval inak, ak by vedel, že išlo o výtvory detí.

Tekvice sa napokon obec rozhodla vystavovať na inom mieste.

Domov
Zdieľať
Diskusia