Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
24. októbra 2023, 8:33
Čas čítania 0:27

Ako zo špionážneho filmu. Američan chcel ruskému agentovi predať tajné vládne dokumenty, vykľul sa z neho niekto úplne iný

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Bývalý zamestnanec NSA sa priznal k pokusu odovzdať tajné informácie Rusku.

Bývalý zamestnanec americkej Národnej bezpečnostnej agentúry Jareh Sebastian Dalke sa v pondelok priznal k pokusu sprostredkovať údaje z oblasti národnej bezpečnosti podliehajúce utajeniu agentovi z Ruskej federácie. 

31-ročný Dalke sa priznal k šiestim bodom obžaloby. Súd má vyniesť rozsudok 26. apríla 2024. V prípade usvedčenia mu hrozí až doživotný trest odňatia slobody.

Dalke pre NSA pracoval menej než štyri týždne predtým, než vlani v júli nečakane odišiel z rodinných dôvodov. Počas svojho pôsobenia v agentúre podľa ministerstva spravodlivosti vytlačil prísne tajné dokumenty a po odchode ich ponúkol na predaj v zašifrovanej online komunikácii osobe, o ktorej bol presvedčený, že je ruským agentom. V skutočnosti to bol agent Federálneho úradu pre vyšetrovanie pracujúci v utajení.

washington, usa
Zdroj: Unsplash/Andy Feliciotti, Unsplash/Wesley Tingey
Domov
Zdieľať
Diskusia