Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
24. októbra 2023, 19:15
Čas čítania 0:37

SHMÚ varuje, že Slovensko zasiahne víchrica s rýchlosťou až 135 km/h. Meteorológovia vydali výstrahy pre tieto oblasti

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V horských oblastiach na severe Slovenska sa môže v noci z utorka na stredu vyskytnúť silný vietor až víchrica. Meteorológovia varujú, že rýchlosť vetra môže nárazovo dosiahnuť 110 až 135 kilometrov za hodinu. Výstrahy platia aj pre ostatné oblasti.

Naše územie zasiahne silný dážď a vietor. Najmä na strednom Slovensku platia od utorka večera výstrahy prvého stupňa pred dažďom. Vydané sú aj pre celý Trenčiansky kraj či niektoré okresy Nitrianskeho, Prešovského a Košického kraja. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na webe.


Na strednom Slovensku platí od 18.00 h výstraha v celom Banskobystrickom a vo väčšine Žilinského kraja. Na východe v okresoch Snina, Humenné, Poprad, Sobrance, Michalovce a Rožňava. V Nitrianskom kraji v okresoch Levice, Topoľčany a Zlaté Moravce. Výstrahy platia do stredy (25. 10.) rána, miestami až do 12.00 h. SHMÚ upozornil, že predpokladané úhrny zrážok predstavujú potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity.


V horských oblastiach na severe Slovenska sa zároveň môže v noci z utorka na stredu vyskytnúť silný vietor až víchrica. Meteorológovia varujú, že rýchlosť vetra môže nárazovo dosiahnuť 110 až 135 kilometrov za hodinu. Výstraha prvého stupňa v tejto súvislosti platí vo väčšine Žilinského kraja a v okresoch Poprad, Banská Bystrica a Brezno.

mapa, počasie, výstrahy
Zdroj: SHMÚ.sk
Domov
Zdieľať
Diskusia