Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
26. októbra 2023 o 19:30
Čas čítania 0:25

Bratislavská ZOO sa rozrastie o nový zvierací druh. Vzhľadom pripomína kríženca losa, jeleňa, kozy, antilopy, zubra a medveďa

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Takin zlatý je pôvodom z Číny.

Novým zvieracím druhom, ktorý pribudol v bratislavskej zoo, je takin zlatý. Samca a samicu zvieraťa, ktorý má pôvod v Číne a ktorý svoj prívlastok získal od zlato sfarbenej srsti, môžu návštevníci vidieť v lesnej časti zoo v susedstve tiav.


Zoológ Ján Adler priblížil, že takin zlatý má zavalité telo a svojím vzhľadom pripomína kríženca losa, jeleňa, kozy, antilopy, zubra a medveďa. „Do ZOO Bratislava sme v septembri priviezli mladého samca pochádzajúceho zo ZOO Liberec, ku ktorému v týchto dňoch pribudla samica zo ZOO Vroclav,“ dodal.


Zoológ upozornil, že takiny bolo v minulosti veľmi ťažké získať do chovu. „V súčasnosti sa v zoologických záhradách chová približne 91 jedincov,“ informoval.

takin zlatý
Zdroj: Zoo Bratislava
Domov
Zdieľať
Diskusia