Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Martin Adam Pavlík
28. októbra 2023, 19:37
Čas čítania 0:48

Erdogan označil Izrael za okupanta. Tiež tvrdil, že Hamas nie je teroristická organizácia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené
Erdogan označil Izrael za okupanta. Tiež tvrdil, že Hamas nie je teroristická organizácia
Zdroj: TASR/AP Photo/Ali Unal

V prejave tiež uviedol, že hlavným vinníkom za masakru v Gaze je Západ.

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan mal v Istanbule kontroverzný príhovor na propalestínskom zhromaždení. Tvrdil nielen to, že Izrael je v Pásme Gazy okupantom, ale aj to, že Hamas nie je teroristická organizácia. Informoval o tom spravodajský portál Al Jazeera.

Zhromaždenie s názvom „Veľké palestínske stretnutie“ bolo na istanbulskom letisku Atatürk a zorganizovala ho turecká vládna strana AKT na protest proti pokračujúcemu izraelskému bombardovaniu Pásma Gazy a na výzvu na prímerie.

Erdogan tiež v prejave uviedol, že hlavným vinníkom za masakru v Gaze je Západ. Al Jazeera pripomína, že od piatkového večera je 2,3 milióna obyvateľov Gazy do značnej miery odrezaných od akejkoľvek komunikácie medzi sebou, ako aj s vonkajším svetom, pretože izraelské pozemné jednotky bojujú s bojovníkmi Hamasu.

Podľa palestínskych zdravotníckych úradov bolo od 7. októbra zabitých izraelským bombardovaním najmenej 7 703 Palestínčanov (z toho asi 3 000 detí), pričom pri útoku Hamasu na Izrael zahynulo viac ako 1 400 ľudí.

Domov
Zdieľať
Diskusia