Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
29. októbra 2023, 13:00
Čas čítania 0:54

Aké budú regulované ceny energií na rok 2024? Dôležitý úrad naznačuje dobré správy

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Finálne ceny závisia od prijatia vládnych opatrení.

Úrad pre reguláciu sieťových odvetví určí regulované ceny energií a vody na rok 2024 v závere tohto roka. Využije pritom všetky svoje regulačné nástroje, aby boli tieto regulované ceny čo možno najnižšie, informoval hovorca úradu Radoslav Igaz.

„Dobrá správa je, že už dnes na základe dostupných údajov odhadujeme na rok 2024 medziročný pokles regulovaných cien elektriny a plynu pre domácnosti a ďalších regulovaných odberateľov. Aké však budú finálne ceny energií pre odberateľov v roku 2024, to bude závisieť od prijatia vládnych opatrení,“ priblížil Igaz. ÚRSO je podľa jeho slov pripravené na efektívnu spoluprácu s vládou.


Zároveň informoval o návrhu opatrení od ÚRSO, ktorými by sa zabezpečila väčšia konkurencia na trhu neregulovanej dodávky elektriny a plynu. Prvým návrhom je podpora transparentnosti trhu, druhým je dohľad nad trhom.

„Úrad bude presadzovať zavedenie povinnosti pre dodávateľov pravidelne zverejňovať a aktualizovať cenníky za neregulovanú dodávku elektriny a plynu pre koncových odberateľov. ÚRSO bude zároveň naďalej systematicky navrhovať zvýšenie dohľadu nad trhom dodávky elektriny a plynu, ako aj povinný reporting a hodnotenie nákupných a predajných transakcií na neregulovanom trhu dodávky elektriny a plynu pre koncových odberateľov v SR,“ dodal Igaz.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Úrad z vlastného podnetu v utorok znížil ceny pre štyri vodárenské spoločnosti, ktoré boli pôvodne platné od začiatku tohto roka. Ide o vodárenské spoločnosti, ktorým výrazne poklesli náklady na elektrickú energiu oproti nákladom preukázaným v roku 2022 v rámci cenových konaní na rok 2023.

Domov
Zdieľať
Diskusia