Niekto zabudol zahlasovať za punčák, ale zato iné klasiky sa do top šestky prebojovali.
Portál TasteAtlas, ktorý sa zaoberá tradičným jedlom, zverejnil zoznam šiestich najlepších slovenských dezertov. Výsledky vychádzajú z hodnotenia používateľov portálu, systém však neberie do úvahy hodnotenia botov či lokálpatriotov a zároveň pridáva väčšiu váhu tým, ktorí sú v tejto oblasti viac informovaní, respektíve vzdelaní. Toto sú teda dezerty, ktoré skutočne najviac zachutili ľuďom.
Minimálne jeden z nich zrejme čoskoro ochutnáš na vianočných trhoch. Na prvom mieste sa totiž umiestnili staré známe lokše, pričom portál upresňuje, že ide o sladkú verziu s lekvárom, prípadne s cukrom, makom a roztopeným maslom.
TOP 6 slovenských dezertov podľa portálu TasteAtlas:
6. Medvedie labky
5. Kokosové ježe
4. Laskonky
3. Makovník
2. Šišky
1. Lokše