Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
Tímea Krauszová
29. októbra 2023 o 15:39
Čas čítania 0:24

Toto sú najlepšie slovenské dezerty. V medzinárodnom rebríčku zvíťazila klasika, ktorú majú mnohí radi na slano

Kategória:
Gastro
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Niekto zabudol zahlasovať za punčák, ale zato iné klasiky sa do top šestky prebojovali.

Portál TasteAtlas, ktorý sa zaoberá tradičným jedlom, zverejnil zoznam šiestich najlepších slovenských dezertov. Výsledky vychádzajú z hodnotenia používateľov portálu, systém však neberie do úvahy hodnotenia botov či lokálpatriotov a zároveň pridáva väčšiu váhu tým, ktorí sú v tejto oblasti viac informovaní, respektíve vzdelaní. Toto sú teda dezerty, ktoré skutočne najviac zachutili ľuďom.

Minimálne jeden z nich zrejme čoskoro ochutnáš na vianočných trhoch. Na prvom mieste sa totiž umiestnili staré známe lokše, pričom portál upresňuje, že ide o sladkú verziu s lekvárom, prípadne s cukrom, makom a roztopeným maslom.

TOP 6 slovenských dezertov podľa portálu TasteAtlas:
6. Medvedie labky
5. Kokosové ježe
4. Laskonky
3. Makovník
2. Šišky
1. Lokše

Domov
Zdieľať
Diskusia