Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
30. októbra 2023, 13:10
Čas čítania 0:31

Šofér zrazil pod Tatrami ďalšieho medveďa. 160-kilový samec skočil pod kolesá osobného auta

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zmätený medveď po zrážke prešiel ešte niekoľko metrov.

Neďaleko obce Hybe pri Vysokých Tatrách zrazil vodič osobného motorového vozidla veľkého medveďa. 12-ročný samec mal asi 160 kilogramov a cez cestu prechádzal, pretože sa sťahoval k brlohu, píšu tvnoviny.sk.

Medveďa pri prechádzaní cez cestu zachytilo auto s banskobystrickým evidenčným číslom. Po náraze ešte dezorientovane prešiel niekoľko metrov a uhynul. Správa Tatranského národného parku bude medveďa skúmať. 

Ide o druhého zrazeného medveďa za posledný týždeň

Pri obci Hybe zrazil šofér aj vo štvrtok 26. októbra veľkého približne 120-kilového medveďa. „Počas obhliadky zistili, že zranený medveď sa utiahol do hustého porastu v blízkej doline. Na miesto privolali poľovne upotrebiteľného psa a s jeho pomocou jedinca približne po hodine dohľadávania eliminovali. Išlo o medvedieho samca približne v ôsmom roku života s váhou 120 kilogramov. Odovzdali ho Výskumnej stanici Správy Tatranského národného parku,“ informovala ŠOP.

Ilustračná fotka.
Ilustračná fotka. Zdroj: Flickr/Frank Vassen
Domov
Zdieľať
Diskusia