Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
30. októbra 2023 o 15:34
Čas čítania 0:45

Šutaj Eštok prichádza s ďalšou veľkou zmenou. Už má kontroverzného nominanta na dôležitý post v polícii

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Informoval o tom po stretnutí s premiérom Robertom Ficom.

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok chce, aby sa šéfom Úradu inšpekčnej služby stal Branislav Zurian. Požiada preto o zvolanie brannobezpečnostného výboru, na ktorom poslanci kandidáta vypočujú. Informoval o tom po stretnutí s premiérom Robertom Ficom na rezorte vnútra.

Okolo Branislava Zuriana to začalo naplno žiť pár dní po jeho odchode z postu šéfa Národnej kriminálnej agentúry. Stal sa súčasťou tzv. vojny v polícii. Všetko sa začalo zverejnením časti výpovede bývalého námestníka SIS Borisa Beňu. Ten tvrdil, že Zurian mu ešte ako riaditeľ NAKA vyzradil utajované skutočnosti o odpočúvaní exšéfa Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovíta Makóa.

Zuriana šesť dní po odchode z funkcie obvinili. V čase, keď bol na dovolenke, mu vypáčili dvere a vykonali domovú prehliadku. Okrem Zuriana obvinili aj Jána Kaľavského, ktorý ako exvyšetrovateľ NAKA pracoval ako tajný agent pre inšpekciu. Dnes sa skrýva v Bosne a Hercegovine. Bývalého šéfa operatívy Kaľavského zadržali pre podozrenia z vynášania informácií o pripravovaných akciách. 

Oba prípady pod seba neskôr zobrala generálna prokuratúra a zrušila ich ako neopodstatnené. 

Zurian sa v posledných rokoch skrýval v rusky hovoriacej krajine, neskôr sa vrátil a bulvárne médiá ho viackrát zachytili po boku súčasnej ministerky hospodárstva Denisy Sakovej. 

Zurian
Zdroj: TASR/Pavol Zachar
Domov
Zdieľať
Diskusia