Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Tímea Krauszová TASR
1. novembra 2023, 11:18
Čas čítania 0:27

Táto kuchynská pomôcka je nebezpečná, urýchlene ju prestaň používať. ÚVZ varuje Slovákov pred rizikovým výrobkom na trhu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Výrobok už sťahujú z trhu.

Úrad verejného zdravotníctva upozorňuje na ďalší nevyhovujúci výrobok, tentoraz silikónovú lopatku s drevenou rukoväťou. V čínskom výrobku namerali zvýšený obsah prchavých látok, úrad o tom informuje na webe.

Výrobok overil regionálny úrad v Senici, pričom podľa skúšok nespĺňa požiadavky nariadenia o materiáloch a predmetoch určených na kontakt s potravinami.

„Testovaná vzorka nespĺňa požiadavky v parametri obsahu prchavých látok. Limit pre prchavé látky je 0,5 percenta, laboratórne zistená hodnota je 0,923 percenta,“ podotýka ÚVZ.


Úrady verejného zdravotníctva prijímajú opatrenia na stiahnutie tohto výrobku z trhu v SR, výrobok bol hlásený zároveň do systému rýchleho varovania pre potraviny a krmivá RASFF. Spotrebiteľom odporúčajú, aby tento výrobok nekupovali, už zakúpený výrobok nepoužívali, prípadne ho vrátili späť do predajne.

Späť
Zdieľať
Diskusia