Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
2. novembra 2023, 15:00
Čas čítania 0:32

Ukrajinec s lízankami: polícia vyvrátila desivý hoax, ktorý zdieľalo 9 000 ľudí

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Polícia o hoaxe informovala na Facebooku.

Žarnovická polícia prešetrovala hoax, ktorý sa šíril sociálnymi sieťami. Vystrašená matka varovala na Facebooku o únoscoch z Ukrajiny, ktorí deťom na ulici rozdávajú lízanky. Jej status zdieľalo viac ako 9-tisíc ľudí. Policajti však správu vyvrátili a označili ju za hoax. 

„Policajti zistili, o aké auto ide, a podarilo sa im stotožniť aj jeho vodiča. Nejde o Ukrajinca, ale o 25-ročného mladíka z Azerbajdžanu, ktorý je na Slovensku legálne. Policajtom povedal, že má tiež podobnú dcérku, a keď ich uvidel, chcel dieťa potešiť sladkosťou, v ich krajine je to bežné,“ informovali policajti na Facebooku.

Policajti Azerbajdžanca upozornili, aby sa podobného správania vyvaroval. Žena však ani po vysvetlení svoj status z Facebooku nezmazala. „Napísanie podobného statusu na sociálnej sieti vám možno prinesie množstvo lajkov a zdieľaní, no nie je riešením a jeho efekt je úplne opačný,“ dodali.

Domov
Zdieľať
Diskusia