Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
2. novembra 2023, 16:00
Čas čítania 0:26

Ochutené heetsky skončia aj na Slovensku. Od tohto dátumu si ich už nekúpiš

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Predaj zahrievaných tabakových výrobkov s arómou sa má zakázať.

Predaj ochutených „heetsiek“ na Slovensku sa od budúceho roka zastaví. Vyplýva to z návrhu novely zákona o výrobe, označovaní a predaji tabakových výrobkov a súvisiacich výrobkov, ktorý vo štvrtok schválila vláda.

Pre bežné cigarety tento zákaz platí už dlhšie, po novom sa má rozšíriť aj na spomínané zahrievané tabakové výrobky. Účinnosť je navrhovaná od 1. marca 2024. Novela vychádza z dlhodobej stratégie Európskej únie.

EÚ s týmto zákazom prišla preto, lebo práve ochutenie tabaku môže byť lákadlom, obzvlášť medzi mladými ľuďmi. Toto nariadenie je súčasťou širšieho kontextu, v ktorom má Európska komisia do roku 2040 ambíciu zredukovať počet fajčiarov na päť percent. Zároveň je toto nariadenie súčasťou európskeho plánu boja proti rakovine.

IQOS
Zdroj: flickr/Vaping360
Domov
Zdieľať
Diskusia