Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
2. novembra 2023 o 16:45
Čas čítania 0:33

Slovensku hrozia povodne. Silné dažde dorazia už čoskoro

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na Slovensku platia výstrahy pred povodňami aj nárazovým vetrom.

V okresoch Zlaté Moravce a Prievidza hrozí počas piatka 3. novembra povodeň. Hydrologickú výstrahu 1. stupňa pre oba okresy na hornej Nitre vydal vo štvrtok popoludní Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

„Vzhľadom na očakávaný trvalý dážď a nasýtenosť povodí je predpoklad vzostupu vodných hladín na tokoch s možnosťou dosiahnutia a prekročenia vodných stavov zodpovedajúcich stupňom povodňovej aktivity,“ upozornil SHMÚ.

2. novembra 2023 o 9:10 Čas čítania 0:32 Ničivý orkán Ciarán dnes zamieri na Slovensko. Môže vyvracať stromy Ničivý orkán Ciarán dnes zamieri na Slovensko. Môže vyvracať stromy

Na väčšine územia stredného a západného Slovenska očakávajú meteorológovia od štvrtkovej noci intenzívny dážď, do piatkového podvečera môže spadnúť 35 až 55 milimetrov zrážok.

Na väčšom území Slovenska platia výstrahy pred silným vetrom

Od štvrtkového predpoludnia platí pre západné i severné Slovensko takisto výstraha pred nárazovým vetrom. V severných okresoch Námestovo a Tvrdošín na Orave a Poprad a Kežmarok na Spiši platí od štvrtkového podvečera do piatkového poludnia zvýšená výstraha 2. stupňa. Rýchlosť vetra môže dosiahnuť 85 až 105 kilometrov za hodinu.

počasie
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia