Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Eva Thonhauserová
8. novembra 2023, 19:43
Čas čítania 0:41

VIDEO: Sudcovia Najvyššieho súdu sa pobili na parkovisku, zachytila ich kamera. Dôvod je nanajvýš bizarný

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Do konfliktu sa dostali sudcovia, ktorí rozhodujú v tých najzávažnejších kauzách, ako napríklad v prípade vraždy novinára Kuciaka.

Sudcovia Najvyššieho súdu Juraj Kliment a Peter Paluda sa dostali do fyzického konfliktu. Udialo sa tak ešte v októbri, a to priamo na parkovisku pred budovou Najvyššieho súdu SR. Portál tvnoviny.sk v reportáži zverejnil videozáznam z kamery na budove súdu, ktorá celý incident zachytila. K tomu pridal kamerový záznam z auta sudcu Klimenta.

Dôvodom sporu bol boj o parkovacie miesto. Klimenta pri parkovaní podľa všetkého predbehol autom Paluda, ktorý nedal smerové znamenie o odbočení. Podľa Klimenta tak mohol spôsobiť zrážku. Paluda následne nacúval Klimentovi do auta, a keď obaja vystúpili, Kliment chytil Paludu za golier a došlo k ostrej výmene názorov.

„Nešlo o obranu neprimeranú okolnostiam prípadu, čo potvrdzuje aj ďalšie konanie sudcu JUDr. Petra Paludu po tom, čo som sa vrátil do svojho osobného motorového vozidla po svoje osobné veci. Opätovne na mňa verbálne útočil,“ uviedol pre TV Markízu sudca Kliment. Sudca Paluda sa odmietol vyjadriť.

Incidentom sa momentálne zaoberá sudcovská rada Najvyššieho súdu. Fyzická potýčka môže mať dohru aj vo forme disciplinárneho potrestania. Videozáznam z konfliktu nájdeš vo videu nižšie.

Domov
Zdieľať
Diskusia