Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
11. novembra 2023 o 8:08
Čas čítania 0:41

Vo veku 67 rokov zomrel slávny český herec. Známy bol predovšetkým z komédie Vrchní, prchni!

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Herec dlhší čas bojoval s vážnou chorobou.

Vo veku 67 zomrel vo štvrtok český herec Milan Duchek, známy najmä z kultového filmu Vrchní, prchni! Informáciu o úmrtí potvrdila jeho herecká kolegyňa Michaela Dolinová. Podľa jej slov mal vážnu chorobu, s ktorou bojoval posledné dva roky. Správu serveru potvrdil aj jeho ďalší kolega, herec Ladislav Ondřej.

„Je to pravda. Milan Duchek bol môj dlhoročný kamarát, kolega z divadla. Viac ako 11 rokov sme spolu cestovali s rôznymi predstaveniami. Bol to dobrý človek,“ povedal Ondřej.

Okrem spomínanej komédie Vrchní, prchni! si Duchek zahral aj v známych filmoch ako Pěsti ve tmě, V hlavní roli Oldřich Nový a Láska je láska. Preslávil sa aj úlohami v populárnych seriáloch Vyprávěj, Chlapci a chlapi alebo Zdivočelá země.

Milan Duchek sa narodil v Beroune. Po ukončení štúdia na pražskom konzervatóriu začal svoju hereckú kariéru v Krajskom divadle v Příbrame. Od polovice 80. rokov hosťoval v rôznych pražských divadlách a venoval sa aj predstaveniam pre deti.

Domov
Zdieľať
Diskusia