Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
12. novembra 2023, 10:22
Čas čítania 0:54

Chorvátskeho ministra obrany odvolali, hrozí mu až 15 rokov väzenia. Zavinil smrť vodiča dodávky

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Bývalý chorvátsky minister obrany Mario Banožić sa v sobotu čelne zrazil s dodávkou a zapríčinil smrť jej 40-ročného vodiča.

Chorvátsky premiér Andrej Plenković odvolal v sobotu ministra obrany Maria Banožića, ktorý bol účastníkom smrteľnej dopravnej nehody pri meste Vinkovci na východe krajiny. TASR informuje podľa agentúry AFP a servera Večernji.hr.


Samotný Banožić utrpel pri havárii, ktorá sa odohrala v sobotu skoro ráno na výjazde z Vinkovci, ťažké zranenia. Podľa chorvátskych médií bol na ceste na poľovačku a za zlej viditeľnosti predbiehal nákladné vozidlo, keď sa v protismere čelne zrazil s menšou dodávkou, ktorej 40-ročný vodič nehodu neprežil.


Banožića hospitalizovali v nemocnici v Osijeku s pomliaždeninami hrudného koša, hlavy a so zlomeninou nohy, je však pri vedomí a mimo ohrozenia života.


„Počuli ste o okolnostiach nehody... Vyjadrujeme úprimnú sústrasť pozostalým obete a obavy v súvislosti so stavom ministra, ktorý je hospitalizovaný s ťažkými zraneniami,“ uviedol v sobotu na tlačovej konferencii premiér Plenković.

Hrozí mu 15 rokov väzenia

„Zbavil som ministra Banožića funkcie ministra obrany,“ dodal s tým, že vedením tohto rezortu poveril štátneho tajomníka Zdravka Jakopa.


Znalci po niekoľkých hodinách po nehode prišli k záveru, že je za ňu zodpovedný 44-ročný vodič osobného automobilu, ktorého síce konkrétne nemenovali, ide však o Banožića, píše Večernji.


Doposiaľ nebolo bezprostredne známe, akou rýchlosťou Banožić v čase nehody jazdil. Exministrovi tiež odobrali vzorky krvi a moču, ktoré boli odoslané na expertízu. Podľa chorvátskych médií mu za spôsobenie dopravnej nehody s následkom smrti hrozí väzenský trest od jedného do 15 rokov.

Domov
Zdieľať
Diskusia