Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
16. novembra 2023, 10:30
Čas čítania 0:34

Rezort investícií dostal pokutu za vydávanie časopisu. Exministerka Remišová v ňom vraj propagovala svoje aktivity

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Časopis odoberalo približne pol milióna domácností.

Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR dostalo pokutu 5500 eur za vydávanie propagačného časopisu Lepšie Slovensko. Úrad pre verejné obstarávanie túto pokutu vyrubil za porušenie niekoľkých paragrafov zákona o verejnom obstarávaní, informuje ministerstvo na webe.

Richard Raši po nástupe na ministerstvo časopis vydávaný bývalou ministerkou Veronikou Remišovou zrušil. Raši kritizoval, že Remišová v časopise namiesto informovania o eurofondoch propagovala svoje aktivity pred septembrovými voľbami. 

„Problém však nebol len v tomto, ale tiež v zle nastavenej distribúcii. Časopis, ktorý mal informovať občanov o tom, kam putujú eurofondy, sa napríklad vôbec nedostal k ľuďom z menších miest či obcí. Úrad pre verejné obstarávanie navyše zistil porušenie zákona o verejnom obstarávaní a naše ministerstvo teraz bude musieť zaplatiť pokutu,“ informoval minister investícií Richard Raši.

Časopis Lepšie Slovensko odoberalo takmer pol milióna domácností v krajských mestách. Ministerstvo za tlač a distribúciu 6 vydaní zaplatilo približne 350-tisíc eur.

Domov
Zdieľať
Diskusia