Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Samuel Valent
16. novembra 2023, 17:10
Čas čítania 0:35

Matovič tvrdí, že sa vzdá mandátu poslanca, ak mu Pellegrini splní dve podmienky. Ultimátum sa týka dôchodkov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Oznámil to na tlačovej konferencii, na ktorej reagoval na zákaz pre médiá.

Igor Matovič zorganizoval tlačovú konferenciu, kde reagoval na včerajšie rozhodnutie Petra Pellegriniho, ktorým ako predseda parlamentu zakázal vo foyer Národnej rady SR médiám natáčať vstupy.

Toto rozhodnutie prišlo po hádke medzi Igorom Matovičom z hnutia Slovensko a Jánom Mažgútom zo Smeru-SD. Pellegrini zároveň navrhol, že ak sa predseda poslaneckého klubu hnutia Slovensko Michal Šipoš zaručí za svojho predsedu a sľúbi nápravu, zákaz pre médiá zruší.

Matovič podľa očakávaní prišiel s vlastnou ponukou pre Petra Pellegriniho, ktorá sa médií vôbec netýka. „Chcem Petrovi Pelleginimu vyjsť v ústrety, aby nemal svoje mindráky, aby mohol pokojne vykonávať mandát,“ povedal Matovič podľa portálu TV Noviny. 

Tvrdí, že ak mu predseda parlamentu z Hlasu-SD splní dve podmienky, vzdá sa mandátu poslanca. Šéf hnutia Slovensko chce, aby vláda Roberta Fica vyplatila všetkým dôchodcom 13. dôchodok v plnej výške ešte tento rok. Zároveň žiada ponechanie rodičovského dôchodku v stave, ako ho zaviedla minulá vláda.

Domov
Zdieľať
Diskusia