Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová
21. novembra 2023, 14:12
Čas čítania 0:29

Bývalý poslanec zostáva obvinený z podplácania. Maroš Žilinka tentokrát paragraf 363 nepoužil

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Bývalý poslanec je v prípade obvinený už druhýkrát.

Špeciálna prokuratúra oznámila, že bývalý poslanec Martin Borguľa zostáva aj naďalej obvinený. Generálna prokuratúra Borguľovi cez paragraf 363 obvinenie nezrušila a bývalý poslanec za Sme rodina je naďalej obvinený z trestného činu podplácania. 

„V upovedomení Generálna prokuratúra SR konštatovala, že v konaní nezistila žiadne porušenie zákona a dospela k záveru, že trestné stíhanie obvineného Ing. Martina Borguľu je v tomto štádiu trestného konania dôvodné,“ píše prokuratúra na Facebooku.

Borguľa vraj zaplatil policajtom 50-tisíc

Martina Borguľu obvinili z korupcie ešte v apríli 2022. Pred komunálnymi voľbami v 2018 údajne zaplatil 50-tisíc eur cez sprostredkovateľa, mafiána Petra Petrova, policajtom za to, aby nevyšetrovali jeho kauzu. Borguľa tvrdí, že ho vraj vypaľovali.

28. apríla 2022, 8:30 Čas čítania 5:22 Kto je poslanec Sme rodina Martin Borguľa, ktorého obvinili z korupcie? Kto je poslanec Sme rodina Martin Borguľa, ktorého obvinili z korupcie?

Toto obvinenie prvýkrát zrušil Maroš Žilinka cez paragraf 363. V júli 2023 Borguľu opäť obvinili. 

Borguľa
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia