Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
1. decembra 2023, 7:55
Čas čítania 0:38

Koalícia sa dohodla na návrhu štátneho rozpočtu na rok 2024. Fico prezradil, kedy ho chcú prerokovať

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V súčasnosti je predložený aj návrh vyrovnaného rozpočtu na budúci rok. Ten pripravila ešte predchádzajúca úradnícka vláda pod vedením Ľudovíta Ódora.

Koalícia sa na štvrtkovom rokovaní koaličnej rady dohodla na návrhu štátneho rozpočtu na rok 2024. Vo vyhlásení pre médiá o tom informoval predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD). Návrh rozpočtu označil ako kombináciu konsolidácie rozbitých verejných financií a zachovania prvkov silného sociálneho štátu.


„Príslušné legislatívne návrhy vláda SR prerokuje v pondelok (4. 12.) a Národná rada SR môže o nich začať rokovať v stredu (6. 12.),“ avizoval premiér. V parlamente je v súčasnosti predložený návrh vyrovnaného rozpočtu na budúci rok, ktorý pripravila ešte predchádzajúca úradnícka vláda pod vedením Ľudovíta Ódora. Išlo o povinnosť vyplývajúcu z dlhovej brzdy, s jeho schválením však nepočítala predchádzajúca ani súčasná vláda.


Predstavitelia súčasnej koalície sa viackrát vyjadrili, že reálny rozpočet chcú aj napriek krátkosti času schváliť ešte do konca roka, aby sa vyhli rozpočtovému provizóriu. Vzhľadom na vysoký deficit aj dlh Slovenska je potrebné konsolidovať verejné financie, vláda avizovala tempo 0,5 % hrubého domáceho produktu (HDP) ročne. Tento rok sa očakáva schodok na úrovni okolo 6 % HDP.

Fico Blanár
Zdroj: TASR
Domov
Zdieľať
Diskusia