Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Eva Thonhauserová
4. decembra 2023, 15:37
Čas čítania 0:35

REBRÍČEK: Najhoršie a najlepšie nemocnice na Slovensku. Ako je na tom tá tvoja?

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Minuloročné prvé tri miesta kopírujú výsledky tohtoročného deviateho ročníka.

V najnovšej tlačovej správe Inštitútu pre ekonomické a sociálne reformy boli zverejnené hodnotenia nemocníc, pričom najvyššie v rebríčku skončila Ústredná vojenská nemocnica v Ružomberku. Týmto umiestnením vyhrala cenu Nemocnica roka. 

Minuloročné prvé tri miesta kopírujú výsledky tohtoročného deviateho ročníka. Nemocnica v Ružomberku zvíťazila, pretože vykazovala najlepšie výsledky v oblastiach kvality poskytovanej zdravotnej starostlivosti, spokojnosti pacientov a mala najnižšiu mieru nutnosti opakovať operácie a hospitalizácie pacientov.

Na druhom mieste skončila Fakultná nemocnica s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici vďaka vysokým mieram v indikátoroch merajúcich transparentnosť a náročnosti diagnóz. 

Tretie miesto získala Univerzitná nemocnica Martin, ktorá mala vysoké bodové ohodnotenie za kvalitu a priemernú náročnosť liečených pacientov. Posledné miesto pripadlo na Univerzitnú nemocnicu L. Pasteura v Košiciach.

Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy v tlačovej správe uviedol, že veľkým prekvapením je vytvorenie obrovskej straty v hospodárení FN Nitra vo výške takmer 13 miliónov eur za rok 2022. 

Výsledné poradie nemocníc v kategóriiŠtátne univerzitné a fakultné nemocnice.
Výsledné poradie nemocníc v kategóriiŠtátne univerzitné a fakultné nemocnice. Zdroj: INEKO (Tlačová správa)
Domov
Zdieľať
Diskusia