Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
5. decembra 2023 o 10:12
Čas čítania 0:44

Upratovačka v škôlke odmieta čistiť detské výkaly. Starosta sa jej vyhráža výpoveďou

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ku kauze sa vyjadrili aj právnici.

V škôlke východoslovenského mesta Jarovnice sa starosta a upratovačka dostali do konfliktu pre upratovanie detských výkalov. Tamojšia zamestnankyňa, ktorá vykonáva svoju službu už 2 roky, tvrdí, že tento typ upratovania nie je v náplni jej práce, informuje portál noviny.sk.

Starosta však takýto postoj považuje za neposlúchanie nariadení a vyhráža sa, že upratovačku prepustí. Tá opakovane hovorí, že počas dvoch rokov, čo v škôlke pracuje, nič podobné nemusela robiť. Navyše tvrdí, že má slabý žalúdok. Prezradila, že pri požadovanom upratovaní detských výkalov je jej nevoľno a niekoľkokrát už vracala.

Ku kauze sa vyjadrili aj právnici 

Právnici v kontexte tejto situácie pre portál noviny.sk tvrdia, že upratovačka je v práve. V pracovnej zmluve je totiž napísané, že výkon jej práce sa situuje do priestorov chodby a kuchyne. Predmetom pracovných zmlúv učiteliek je, naopak, starostlivosť o deti. Právnik kauzu uzatvára tvrdením, že ak má upratovačka prezliekať deti, už to nie je vykonávanie upratovacej činnosti, ale ide o starostlivosť o dieťa.

26. júla 2024 o 16:23 Čas čítania 4:02 Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra

Starosta Jarovníc uviedol, že upratovačka zatiaľ ostane minimálne bez odmien, a ak nastane ďalšie neuposlúchnutie, príde výpoveď. Keď sa naplní tento scenár, upratovačka plánuje obrátiť sa na súd.

Ilustračná foto: deti hrajúce sa v škôlke.
Ilustračná foto: deti hrajúce sa v škôlke. Zdroj: TASR/František Iván
Domov
Zdieľať
Diskusia