Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
5. decembra 2023 o 20:53
Čas čítania 0:42

V Bratislave ordinovali zubári z Arménska a Ukrajiny v nelegálnych ambulanciách. Hrozia im vysoké pokuty

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zubári tvrdili, že v rodinnom dome neordinujú.

V centre Bratislavy ordinovali zubári z Ukrajiny a Arménska, ktorí si otvorili ordináciu bez potrebných povolení. Ordináciu prevádzkovali v nenápadnom rodinnom dome a nezapísali ju v registroch. Na úradoch neevidovali ani lekárov, informuje RTVS

„Bratislavský samosprávny kraj k dnešnému dňu neeviduje žiadnu žiadosť, kde by figurovali vami spomínané mená. Rovnako neeviduje žiadnu žiadosť o vydanie povolenia na poskytovanie zdravotnej starostlivosti. Zároveň ani žiadne povolenie na prevádzkovanie ambulancií zubného lekárstva na adresách, ktoré ste spomínali,“ uviedla pre RTVS hovorkyňa Bratislavského samosprávneho kraja Lucia Forman Habancová.

Jeden zo zubárov doktor Nazaretyan pre RTVS povedal, že v dome nemá ordináciu, ale iba veci, ktoré plánujú presťahovať do novej ambulancie, ktorú už nahlásili úradom. Trval na tom, že žiadne zákroky na Slovensku nevykonal, na sociálnej sieti však mali fotografie, ktoré hneď po rozhovore s RTVS odstránili.

Ordinácia v Starom Meste nemusí byť jediná. Podľa RTVS je možné, že arménsky zubár ordinoval aj v rodinnom dome v bratislavskom Ružinove. Podľa hovorkyne Bratislavského samosprávneho kraja však na adrese nikoho nenašli. Lekárom hrozí za nepovolenú ambulanciu pokuta viac ako 33-tisíc eur, od hygienikov im hrozí 20-tisíc.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj
Domov
Zdieľať
Diskusia