Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
7. decembra 2023 o 19:40
Čas čítania 0:35

Ministerka Šimkovičová môže prísť o desiatky tisíc eur. Možno porušila ústavný zákon

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zora Jaurová a Zuzana Mesterová z PS upozorňujú, že Šimkovičová môže porušovať zákon vo dvoch rovinách.

Poslankyne Progresívneho Slovenska spísali podnet pre Výbor NR SR vo veci nezlučiteľnosti vykonávania viacerých funkcií ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej, ktorá by mohla porušovať ústavný zákon, informuje Denník N. Navrhujú peňažnú pokutu vo výške ročného platu. Šimkovičová podľa nich totiž moderuje TV Slovan.

Zákon však uvádza, že člen vlády nemôže mať pracovný pomer, pracovný vzťah ani nemôže byť členom v riadiacom alebo kontrolnom orgáne právnickej osoby, ktorá vykonáva podnikateľskú činnosť, alebo s inou hospodárskou alebo zárobkovou činnosťou. 

Šimkovičovej aktivity

Zora Jaurová a Zuzana Mesterová z PS upozorňujú, že Šimkovičová naďalej moderuje v TV Slovan, ktorú vlastní poslanec SNS Peter Kotlár. Aj napriek tomu, že Šimkovičová a Kotlár sa v poslednom videu predstavujú len ako „hostia“ diskusie, moderátor nie je na obraze fyzicky prítomný.

Poslankyne PS zároveň vidia ako sporné používanie tváre aj hlasu Šimkovičovej na propagáciu TV Slovan. Podľa zákona  totiž člen vlády nemôže používať svoju osobu na reklamné účely.

Martina Šimkovičová.
Martina Šimkovičová. Zdroj: TASR/Martin Baumann
Domov
Zdieľať
Diskusia