Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
13. decembra 2023 o 8:34
Čas čítania 0:30

Seniorka z Galanty dala taxikárovi 21-tisíc eur. Presvedčil ju až prekvapivo ľahko

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Policajti varujú pred podvodníkmi.

Polícia pred Vianocami zaznamenala narastajúci počet podvodov na dôchodcoch. Najnovšie informujú o žene v Galante, ktorá odovzdala podvodníkovi až 21 500 eur. Peniaze dala taxikárovi, ktorý ich mal odviesť „blízkej osobe“ do Čiech.

„Cez telefón jej povedali, že jej blízka osoba mala zraziť v Českej republike 24-ročného cyklistu. Vinník nehody bude zadržaný, ak nebude vyplatená kaucia. Dôchodkyňa nakoniec súhlasila a neznámej osobe peniaze podala,“ napísali policajti. 

Polícia upozorňuje dôchodcov:

  • Policajti neberú peniaze na kaucie.
  • Lekári nechcú peniaze za ošetrenie.

Seniori by mali byť veľmi opatrní a podvodníkov si najprv preveriť. „Ak vám ktokoľvek volá a oznámi vám aj informáciu, že je niekto zadržaný, zranený, hovor aj v strede vety ukončite a informácie si u blízkych najskôr preverte. Ak nemáte komu zavolať, volajte na bezplatné policajné číslo 158,“ dodali policajti.

Domov
Zdieľať
Diskusia