Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Radka Klučárová
12. decembra 2023, 18:38
Čas čítania 0:31

VIDEO: V Bratislave protestujú tisíce ľudí. „Dosť bolo Fica,“ skanduje dav

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Protesty zorganizovali opozičné strany Progresívne Slovensko, SaS a KDH.

Aktualizované: Podľa organizátorov v hlavnom meste protestovalo zhruba 15 000 ľudí. Nižšie v texte sa dočítaš krátke zhrnutie priebehu demonštrácie.

Tisíce Slovákov dnes protestujú na námestiach po celej krajine. Na protestoch Zastavme ich, ktoré organizujú opozičné strany Progresívne Slovensko, SaS a KDH, ľudia vyjadrujú nesúhlas so zrušením Úradu špeciálnej prokuratúry. 

Dav ľudí skanduje rôzne heslá ako „Dosť bolo Fica“ či „Toto vám neprejde“. Počas príhovoru Michala Šimečku ľudia Petrovi Pellegrinimu odkázali, že je iba „podržtaška“ Roberta Fica.

Opozícia zvolala protesty proti opatreniam vlády Roberta Fica aj v ďalších mestách – v Košiciach, Banskej Bystrici, Žiline a v Nitre. Všade sa začali o 18.00 h. Richard Sulík sa vyjadril, že toľko ľudí pokope ešte nevidel.

Na protivládnom proteste v hlavnom meste pred davom vystúpi Magda Vášáryová, historik Patrik Dubovský, ale aj bývalý arcibiskup Róbert Bezák.

Domov
Zdieľať
Diskusia