Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
13. decembra 2023, 16:42
Čas čítania 0:58

AKTUÁLNE: Puškára, ktorý je obžalovaný z vraždy Tupého, môžu prepustiť z väzby na kauciu. Verdikt musí ešte potvrdiť krajský súd

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Súd prijal kauciu, obžalovaný musí nosiť elektronický monitorovací náramok.

Mestský súd Bratislava I rozhodol o prepustení Adama P., obžalovaného v prípade vraždy študenta Daniela Tupého, z väzby. Súd prijal kauciu, obžalovaný musí nosiť elektronický monitorovací náramok. Verdikt nie je právoplatný, prokurátorka podala sťažnosť, o ktorej rozhodne krajský súd. Informoval o tom hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak.

Na slobodu sa dostal za 50-tisíc eur

Mestský súd prijal peňažnú záruku vo výške 50-tisíc eur. Okrem monitorovacieho náramku dostal obžalovaný aj ďalšie obmedzenia. „Zákaz vycestovať do zahraničia a podľa určených termínov dostaviť sa k probačnému a mediačnému úradníkovi súdu,“ podotkol hovorca.


Adam P. sa nachádza v takzvanej útekovej väzbe pre obavu, že by mohol utiecť alebo sa iným spôsobom vyhýbať trestnému konaniu. Z väzby bude prepustený až v prípade, ak stredajšie rozhodnutie bratislavského mestského súdu potvrdí aj krajský súd.


Súdny proces v kauze vraždy študenta Daniela Tupého sa začal v novembri. Obžalovaný trvá na svojej nevine, vypovedať odmietol. Hlavné pojednávanie by malo pokračovať 8. januára 2024.

Adam Puškár
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Vražda Daniela Tupého nie je objasnená ani po 18 rokoch 

Daniela Tupého zavraždili 4. novembra 2005 vo večerných hodinách v bratislavskom parku na Tyršovom nábreží. Na študentov zaútočila pri petržalskom brehu Dunaja skupina mužov vyzbrojených nožmi a boxermi. Zranenia utrpeli viacerí ľudia.


Zločin vyvolal množstvo reakcií odsudzujúcich násilie a prejavy neonacizmu. Polícia pracovala v minulosti aj s verziou, že vraždu mohli mať na svedomí muži z podsvetia. V kauze pôvodne obžalovali päť osôb, Richardovi H. hrozilo desať až 15 rokov väzenia. Okresný súd Bratislava I ich v júni 2009 oslobodil.

Daniel Tupý
Zdroj: TASR/Pavol Ďurčo
Domov
Zdieľať
Diskusia