Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Aneta Gospičová
19. decembra 2023, 11:50
Čas čítania 0:32

Nadrogovaný Slovák uháňal po diaľnici rýchlosťou 200 km∕h. V kufri mu našli kušu, revolver aj zariadenie slúžiace na nočné videnie

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Po identifikácii colníci zistili, že na vodiča bol vydaný medzinárodný zatykač.

Slováka naháňali colníci z Olomouca na diaľnici D35 neďaleko mesta Litovel. Vozidlo sa snažili zastaviť pre neuhradenú elektronickú diaľničnú známku, no vodič na výzvu nereagoval a pred colníkmi sa snažil utiecť, informuje o tom idnes.cz.

Vodič na diaľnici šoféroval rýchlosťou viac ako 200 kilometrov za hodinu. „Colníci začali vodiča prenasledovať, pričom po rade výziev použili donucovací prostriedok v podobe hrozby namierenou strelnou zbraňou a následne aj varovného výstrelu,“ uviedol David Kubenz, hovorca Colnej správy Českej republiky. Vodič po zastavení vystúpil z auta a začal utekať. 

Colníci našli vo vozidle Slováka takmer 70 gramov metamfetamínu, plynový revolver, zariadenie slúžiace na nočné videnie, mobilné telefóny, kladkovú kušu, komponenty na otváranie dverí a páčidlo. Vodič bol pod vplyvom metamfetamínu a po identifikácii colníci zistili, že bol naňho vydaný medzinárodný zatykač. Za spáchanie trestného činu mu hrozí päťročný trest odňatia slobody.

Domov
Zdieľať
Diskusia